Wintersport     

Les Arcs

La Plagne CentreHet bekende skigebied Les Arcs bestaat uit de skidorpen Arcs 1600, Arcs 1800, Arcs 1950 en Arcs 2000 en zijn vernoemd naar de hoogten waarop ze liggen. De vier dorpen zijn voor een groot gedeelte autovrij.

Het gebied beschikt over een groot en gevarieerd netwerk van pistes. Een pluspunt is de hoeveelheid echt uitdagende pistes voor gevorderde skiërs. Ook voor beginnende wintersporters zijn er overigens voldoende mogelijkheden. 

Les Arcs heeft de specificiteit van een unieke 'avant-garde' modernistische architectuur bestempeld als "erfgoed van de 20e eeuw".

Arcs 1600
Het kleinschalig opgezette skidorp Arcs 1600 ligt in een  fraaie omgeving, gedeeltelijk tussen de bossen en is met name geschikt voor families met kinderen. De accommodaties  bestaan vooral uit laagbouw appartementen. Het kindvriendelijke dorp heeft bescheiden après ski mogelijkheden

Arcs 1800
Dit skioord ligt in het midden van Les Arcs en heeft, onder meer via skiliften, verbindingen met alle andere dorpen.
Arcs 1800 is het grootste en levendigste van de vier dorpen in het skigebied en biedt dan ook tal van faciliteiten zoals skischolen, winkeltjes, restaurants, veel accommodaties en een prettig uitgaansleven tot in de kleine uurtjes. In de directe omgeving vind je pistes voor skiërs van alle niveaus. Voor de ervaren skiërs is er voldoende diversiteit in het aanbod van zwarte pistes.

Arcs 1950
Het luxueuze en geheel autovrije Arcs 1950 is bij uitstek geschikt om met het hele gezin van een comfortabele wintersportvakantie te genieten. Overal in het dorp zijn er  voorzieningen voor kinderen aanwezig. Het kleine Arcs 1950 beschikt over meer dan dertig gezellige winkeltjes. Terwijl de volwassen genieten op de pistes, kunnen de kleintjes genieten van de activiteiten in de Petit Cariboo creche.


Horeca in Plagne Centre
  


..
 
Copyright ©  2012 - 2019 www.la-plagne.nl. All Rights Reserved.
     Accommodatie
 
.Ook voor kinderen zijn er voldoende activiteiten in Plagne Centre
Skischolen Les Arcs
Evolution2 geeft les in alle vier dorpen van het skigebied. De ski- of snowboardlessen, worden gegeven in kleine groepen. Er  zijn ook speciale klassen voor kinderen. Andere skischolen in Les Arcs
zijn ...
.